Статус на поръчка x
Изход

2 491 71 462 491 71 46

БЕЗУПРЕЧНО СЦЕПЛЕНИЕ, КОМФОРТ И ЕКОЛОГИЧНОСТ: НОВАТА NOKIAN TYRES HAKKAPELIITTA® R5 ПРЕДОСТАВЯ ЧИСТА ПРОБА БЕЗОПАСНОСТ

26/01/22

Hakkapeliitta_R5.jpeg

Новата гума Hakkapeliitta R5 за леки автомобили и Hakkapeliitta R5 SUV за SUV и кросоувър модели са създадени, за да предоставят безкомпромисна безопасност и интелигентни функции при шофиране през всеки ден от зимата. Предлагайки най-чиста форма на безопасност, новата продуктова гама Hakkapeliitta R5 е иновативна комбинация от чисто зимно сцепление, тихо и комфортно шофиране. Специално въведение е Hakkapeliitta R5 EV, версия специално разработена за електрически автомобили и хибриди.

Чисто сцепление

Голям напредък в безопасността е постигнат чрез обновяване на шарката на протектора. Новият дизайн Double Block Grip предоставя превъзходно управление и сцепление и може да бъде открит предимно в раменните зони на гумата. Твърдият ред блокове започва от центъра и се разделя на две към раменните зони. В сравнение с предшественика си, NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® R3, новата Hakkapeliitta R5 има 40% повече блокове на протектора и междинната зона. Това увеличение означава, че в контактната зона има 4% повече каучук, който достига до настилката, а това от своя страна води до подобрено сцепление върху хлъзгави повърхности.

Чист комфорт

Шумът от гумите може значително да се отрази на комфорта при шофиране. По-ниските нива на шум правят пътуването по-комфортно и по-малко изморително за шофьора. Подобрените характеристики за комфорт на Hakkapeliitta R5 са постигнати чрез елиминиране на най-дразнещите нива на шум, които човешкото ухо може да различи когато е вътре в автомобила. Това селективно премахване на шумове води до по-ниски нива на шум вътре в купето и до увеличен комфорт при шофиране.

Чиста екологичност

По-лекото движение намалява разхода на гориво и удължава пробега на електрическите автомобили. Благодарение на дизайна, който позволява ниско съпротивление при търкаляне, и новата каучукова смес Green Trace, съпротивлението при търкаляне на Hakkapeliitta R5 е подобрено още повече. Моделът има до 4.4% по-ниски нива на съпротивление при търкаляне от предшественика си и до 15.5% по-добро съпротивление при търкаляне в сравнение със средното ниво на премиум модели на основните конкуренти.* По отношение на електрическите автомобили - увеличението на пробега може да бъде значително. В сравнение с премиум групата, с която се сравнява, Hakkapeliitta R5 предоставя 4% по-дълъг пробег. Това означава до 230 км по-голям пробег за една зима. **

Енергийно ефективен – в цифри

Използването на зимни гуми с ниско съпротивление при търкаляне допринася за намаляване на енергийната консумация. В сравнение със сходни първокласни зимни гуми, автомобилите оборудвани с Hakkapeliitta R5 изразходват с 2.8% по-малко гориво. Във Финландия например, шофьор може да спести средно 48 литра гориво, което намалява емисиите на въглероден диоксид с приблизително 140 кг за четири години, което е приблизителният жизнен цикъл на една зимна гума. Изчисленията показват, че електрическите автомобили оборудвани с Hakkapeliitta R5 могат да спестят 170 кВтч електричество по време на приблизителния експлоатационен срок от четири години.

NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® R5 – Чиста безопасност
  • Чисто зимно сцепление и балансирано управление
  • Висок комфорт и тишина при шофиране
  • Екологична мобилност и икономия на гориво
NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® R5 SUV – Чиста безопасност и контрол
  • Чисто зимно сцепление и балансирано управление
  • Повишена стабилност и върховен комфорт при шофиране
  • Екологична мобилност и икономия на гориво
  • Aramid Strong Sidewalls за издръжливост и защита
NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® R5 EV – Чиста безопасност и тишина
  • Чисто зимно сцепление и балансирано управление
  • Екологична мобилност и икономия на гориво
  • Ултра ниски нива на шум с технологията SilentDrive™

Източник на страницата: https://www.nokiantyres.bg/kompaniia/novinarska-statia/bezuprechno-stsepleniye-komfort-i-yekologichnost-novata-nokian-tyres-hakkapeliitta-r-r5-predostavya-chista-proba-bezopasnost/


OE Heroes
15/01/21
6 of 6 News

БЕЗУПРЕЧНО СЦЕПЛЕНИЕ, КОМФОРТ И ЕКОЛОГИЧНОСТ: НОВАТА NOKIAN TYRES HAKKAPELIITTA® R5 ПРЕДОСТАВЯ ЧИСТА ПРОБА БЕЗОПАСНОСТ